Baráti segítségnyújtás

Az ember manapság kevés emberre számíthat igazán, és sajnos vagy nem, azt lehet mondani, hogy ez a szám nem hogy nőne, hanem egyre csökken. Egyre többen szigetelődnek el a saját családjuktól, egyre kevesebbet járnak össze az emberek, egyre kevesebbet segítenek egymásnak, és azok a barátságok, amikben nekem hála a jó égnek még van szerencsém, az örökké tartó összefogás egy-egy középiskolai vagy gyerekkori baráttal nem is igazán léteznek, vagy egyre ritkábban sajnos. Számomra viszont ez nagyon fontos, ezért igyekszem olyan kapcsolatokat kialakítani és fenntartani, amelyek tényleg minőségiek és valódi értékeken alapulnak. Hála a jó égnek nem panaszkodhatom sem a családom sem pedig a barátaim tekintetében.

A legutóbb például előfordult velem is sajnos az a fajta baleset, amit eddig mindig csak néztem az embereken és nem tudtam eldönteni, hogy ennyire kevés idejük van, vagy ennyire lusták, hogy menet közben is, állhoz szorított telefonnal beszélnek, és persze alkalom adtán le is ejtik a készüléket, aztán keresgélhetnek az iphone szervíz piacon. Hát ezt most én ugyanígy megcsináltam, és össze is törtem a kijelzőmet, amiből persze meg is tanultam, hogy többé nem ítélkezek az emberek felett, még csak ilyen témában sem.

Persze a nagyobbik probléma az volt, hogy fogalmam sem volt, hogy hova forduljak a telefonom javítása miatt. Elkezdtem azonban a barátaim között kérdezősködni és válaszokra is találtam, azok között pedig a tökéletes megoldásra, hiszen az iszereles csapatánál nem igazán tudnék jobbat mondani a mai napon sem. Lelkiismeretes, profi munkát végeznek és hihetetlen jó áron, gyors határidőkkel dolgoznak, amitől többet nem is kívánhat az ember. Ha nem lettek volna a barátaim biztosan nem találok rájuk. Egyszóval fontos lenne ezeket a kapcsolatokat újra életben tartani és fontosabbnak tekinteni, hiszen egyébként magányos és értelmetlen életnek néznek elébe az emberek.