Csapatom legújabb kedvence

Én mindig is arra vágytam, hogy egyszer majd egy nagyvállalatnál dolgozhassak, nem mint valami fő vezető, mert ahhoz nem igazán volt ambícióm sosem, hanem leginkább mint egy csapat vezetője, akiknél a teljesítmény záloga az én vezetői kompetenciáim lehetnek, akikkel együtt dolgozva hihetetlen eredményeket érhetünk el, vagy akár hihetetlen lehetőségeket bukhatunk el. Mindig is azt gondoltam ugyanis, hogy nem igazán állja meg a helyét az, hogy a vezető nem kell hogy teljeskörű felelősséget vállaljon a csapata munkájáért, eredményéért vagy bukásaiért. Neki a felelőssége ugyanis minden. Ha valaki nem tud beilleszkedni a csapatba az ő feladata ezt segíteni, ha valaki nem való a csapatba az ő feladata új helyet keresni, ha valaki nem tudja pontosan végezni a munkáját az ő feladata segíteni a megoldás felé vezető úton és sorolhatnám így tovább. Természetesen az is előfordulhat, mint ahogyan az én esetemben elő is fordult, hogy az egész csapat teljesítménye nem nevezhető megfelelőnek vagy optimálisnak, és ebben az esetben is mindent meg kell tenni hogy meg tudjuk találni a kiváltó okot és meg is tudjuk szüntetni azt.

Én szinte azonnal engedélyt kértem külső szakértők bevonására, és mihelyt ezt az engedélyt megkaptam fel is kerestem a Kogwheel csapatát, hiszen tudom jól, hogy legyen szó akár hatékonyság növelés, akár stresszkezelés vagy kommunikáció feladatairól, ők a legjobbak. Szakmailag tökéletesek és jól bánnak az emberekkel, ami azt gondolom azért fontos, hogy ne egy kötelező nyűgnek érezzék ezeket a foglalkozásokat, hanem bizony a megoldás és a siker zálogjaként tekintsenek egy-egy ilyen tréning sorozatra.

Nem is kellett csalódnom, hiszen a kommunikációs tréning segítségével szinte azonnal fel is tudták oldani a legégetőbb feszültségeket és problémákat a csapaton belül. Szinte már az első tréning után érezhető volt a megkönnyebbülés és a változás a csapatomon. Újra elkezdtek jól és hatékonyan dolgozni és újra sikereket értünk el a cégen belül is. Felbecsülhetetlen segítséget kaptunk ettől a kis csapattól. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha hasonló helyzetben van mint mi voltunk két hónapja, vegye fel velük a kapcsolatot, mert biztos vagyok benne, hogy csak elégedettség és hatékony, eredményes munka lesz az együttműködés végeredménye.